zaterdag 21 april 2007

De verjaardagsboodschap van Bhagavan (7 maart 2007)

De belangrijkste oorzaak van al het lijden is het gevoel dat we een afgescheiden bestaan leven. We hebben een bewustzijn dat alles wat wordt waargenomen onderverdeelt in de vakjes “Ik” en “Niet Ik”, in de vakjes “Mijn” en “Niet mijn”, in “Mensen die bij mij horen” en “Mensen die bij jou horen”, in “Mijn land” en “Jouw Land”. Als we alles netjes onderverdeeld hebben, voelen we ons bedreigd door de ander. Vrees op haar beurt is de voedingsbodem voor oorlog, conflicten en andere vormen van geweld.

Is er dan geen redding mogelijk? Is het ons lot om een groep pessimistische filosofen of apathische toekijkers te blijven die ons collectieve lot bejammeren?

Als soort zijn we op het punt van een kolossale verandering aangekomen, een verandering die gaat van afgescheidenheid naar het ervaren van Eenheid. We zullen ontwaken vanuit een toestand van duisternis in die van licht, gaan van onwaarheid naar waarheid. We zullen de eenheid beseffen die bestaat tussen alle levende wezens.

Hoewel ieder van ons een ander leven mag leven, afgebakend door ruimte en tijd, zijn we biologisch, emotioneel en spiritueel één.

Er is slechts één lichaam. Wat er gebeurt met de dieren in zee, dat gebeurt met ons, mannen en vrouwen. Wat er gebeurt met de bossen, gebeurt met ons en onze lichamen, omdat onze lichamen gemaakt zijn van dezelfde aarde. Zijn onze lichamen niet bewegende kleivormen die begiftigd zijn met intelligentie?

Een zorgvuldig uitgevoerde poging om de aarde te helen zal zichtbaar worden als de uiteindelijke heling van ons eigen lichaam.

Er is slechts één geest. Dit is de geest die door onze voorouders stroomde en die in het heden door ons stroomt, die zal blijven voortbestaan in het leven van onze kinderen en kleinkinderen.

De collectieve kwelling van angst, die door onze broeders wordt ervaren op een andere plaats op aarde, zal door ons worden ondergaan als de nachtmerries die we overdag of s’nachts ervaren op onze plek in de wereld. Ons plezier en lijden zijn eindeloos met elkaar verbonden. We zijn één en kunnen niet doorgaan te leven in de illusie dat we gescheiden zijn.

Er bestaat slechts één bewustzijn. We leven in een holografisch universum. Ieder individu dat ontwaakt in eenheid, beïnvloed automatisch enkele duizenden andere mensen die hij laat bewegen in de richting van de enig redelijke manier om de werkelijkheid te ervaren.

Wanneer deze verandering van ervaren heeft plaats gevonden, zullen we verder gaan in het ontdekken van nieuwe vormen van leven en liefhebben. We zullen een betere planeet scheppen zowel voor het heden als voor de toekomst. Dat is de bestemming die we gezamenlijk zullen bereiken.

Sri Bhagavan.

Geen opmerkingen: