zaterdag 21 april 2007

Uit het boek "Avonden met Bhagavan".

Cursist: Wat zijn de idealen of zo U wilt de doelen van de Oneness University.

Sri Bhagavan: Deze universiteit is gemaakt is om alle andere universiteiten te helpen. Hij bestaat om van jullie menselijke wezens te maken, zoals God dat bedoeld heeft. Andere universiteiten geven je alleen maar vaktechnische kennis. Ze maken van jou een specialist, maar ze maken van jou nooit het volmaakte menselijk wezen dat je eigenlijk zou moeten zijn. Iedere mens zou verlicht moeten zijn. Iedere mens zou het Goddelijke in zichzelf moeten verwezenlijken. Deze universiteit ontleent zijn bestaansrecht aan het tot verlichting brengen van de mensheid en om jou te helpen je Goddelijke aard te realiseren. Maar als je opgescheept zit met bepaalde problemen, dan staan we klaar om ook daar een oplossing voor te vinden. Het volledig ontluiken van een mens heeft alleen maar te maken met het tot bloei komen van zijn hart. We moeten de maatschappij zo organiseren, dat in onze kinderen de kwaliteiten van het hart niet worden vernietigd. Dat er geen volmaakte mensen bestaan komt door de manier waarop ouders hun kinderen verwekken en hoe zij met het ongeboren kind omgaan. Het komt door de manier waarop zij hun kinderen in een ziekenhuis ter wereld laten komen en door de manier waarop zij hen opvoeden in scholen en universiteiten. Het komt door de manier waarop de maatschappij met hen omgaat. Dat alles vernietigt de mens in het kind.

Er was eens een grote heilige die een eeuw geleden in Madras leefde. Meestal zat hij op een bankje voor zijn huis en als mensen hem passeerden dan zei hij; “Daar loopt een hond, daar loopt een vos, daar loopt een varken, daar loopt een ezel” Slechts één keer in zijn leven zei hij “Daar loopt een mens” en dat was op het moment dat Swami Ramalinga voorbij kwam. Swami Ramalinga was een grote heilige die aan het eind van zijn leven zijn aardse lichaam omzette in een lichtlichaam. Hij was de enige die de kwalificatie “mens” waardig was. Vergeleken met hem waren alle anderen als dieren.

Zie je de barbarij in de wereld? Zie je hoe barbaars en primitief we zijn? We delen mensen in op basis van ras, op basis van nationaliteit, op basis van geloof, op basis van inkomen en ga zo maar door. We vechten met elkaar in de naam van God, in de naam van een of andere religie en zelfs in naam van de liefde. Bedenk hoe veel oorlogen we hebben uitgevochten, stammenoorlogen, burgeroorlogen, wereldoorlogen. Alleen wezens die stapelgek zijn kunnen zich gedragen zoals wij dat doen. Kijk maar eens hoe we een medemens op wrede wijze kunnen vermoorden en zijn bezittingen kunnen wegnemen of kijk eens naar het huiselijk geweld dat plaats vindt. Kijk eens naar de man die zijn vrouw treitert of de vrouw die haar man het bloed onder de nagels weg haalt. Iedereen buit de ander uit en probeert hem te overheersen. De vrouw wil haar man overheersen en de man zijn vrouw. Kinderen willen de baas spelen over hun ouders en de ouders willen op hun beurt de kinderen manipuleren. De werkgever wil zijn werknemer onder de duim houden en de werknemer zijn baas. Overal waar je kijkt is het kleine “ik” aan het werk. Dit is de echte hel, een andere hel bestaat er niet.

De vraag is: “Hoe moeten we hier uitkomen”. Dat kan alleen door een natuurlijk transformatieproces. We hoeven alleen maar de kwaliteiten van het hart tot bloei brengen om te kunnen leven in een “Hemel op Aarde”. En ik voorspel jullie, er zal een echte hemel op aarde komen.

Geen opmerkingen: