vrijdag 18 mei 2007

Brief van Don Alejandro Oxlaj

Datum: 11 mei 2007

Van:
Don Alejandro Oxlaj, Guatemala de la Asuncion.


Het is de taak van Don Alejandro om op te treden als de belangrijkste bewaarder van de leringen, inzichten en de voorspellingen van de Maya’s. Hij staat aan het hoofd van The National Council of Elders of Guatemala, is dagbewaarder van de Mayakalender (iemand die bijhoudt welke dag het is), hij vertegenwoordigt de 13e generatie van de Quiche Maya hogepriesters in zijn familie en is een Grand Elder van de Continentale Raad van Ouderen en Spirituele Gidsen van het Amerikaanse werelddeel. Hij geeft ook in de hele wereld veel lezingen over de Mayacultuur.

Don Alejandro geeft aan ons zijn tijdloze boodschap, een oproep tot actie, een oproep om samen te komen en één te zijn. Don Alejandro Hill zal een heilig vuuroffer van de Maya’s uitvoeren in Guatemala, en zal zich aansluiten bij de duizenden mensen over de aarde gedurende de Viering van de Doorbraak.

“Broeders en Zusters die alle kleuren verenigen, die hun handen gespreid zullen houden over de aarde op 22 mei 2007, laten we nadenken, laten we ieder op onze eigen manier mediteren, in onze eigen taal, in overeenstemming met onze eigen cultuur of religie, omdat er maar één zon is die op ons schijnt zonder onderscheid, omdat er maar één soort lucht is die we inademen en die ons leven geeft, omdat er maar één soort water is dat we drinken waaruit het bloed in onze aderen ontstaat en dat leven geeft aan Moeder Aarde. Zij voedt ons, zij omarmt ons. Broeders en Zusters van alle kleuren, samen verenigd in overpeinzing om aan bestuurders, politici, en zakenmensen, kortom aan mensen die over macht beschikken, duidelijk te maken, dat er geen oorlogen meer mogen zijn, geen smerige bommen, geen dood en verderf. Met zijn allen kunnen we het verschil maken.”

Beste Broeders Jozeph en Carl (Giove en Calleman)

Uit naam van het Hart van de Hemelen en het Hart van de Aarde, groet ik jullie. Uit naam van de Maya National Councel of Elders, Spirituele Gidsen van Guatemala, richten we de volgende boodschap aan jullie die bestemd is voor jullie grote onweerstaanbare familie verspreid over de hele wereld.

De geest van het Land van de Maya’s en de geest van Moeder Aarde doen ons uitzien naar banden van vriendschap met alle mensen op de wereld. De Mayavoorspellingen zeggen ons: “We zullen elkaar ontmoeten, omdat we zijn als de vingers van één hand”. We zijn allemaal kinderen van de aarde, we zijn als verschillend gekleurde bloemen in de tuin van onze Schepper, verschillend van vorm, van afmeting, van geur. We spreken verschillende talen, en ieder van ons bidt of mediteert op zijn eigen wijze tot dezelfde Schepper, die verschillende namen heeft overeenkomstig de cultuur waarin we leven.

Wij hopen dat deze oproep alle instellingen zal bereiken, instellingen zowel op het gebied van de overheid alsook die in de publieke sector, landeigenaren, wetenschappers en alle mensen over de wereld. Broeders en zusters, meer dan 500 jaar heeft er voor het aangezicht van Moeder Aarde een vernietiging van leven voorgedaan. Een vernietiging van mensen, een vernietiging van onze broeders de dieren en eeuwenoude bomen, en dit alles met een steeds toenemende snelheid. De ouderen van the National Council of Elders and Spiritual Guides of Guatemala zijn de bewaarders van mystieke en eeuwenoude kennis. Zoals vogels onvermoeibaar kunnen vliegen, zo is hun leven er op gericht om te zien hoe de voorspellingen vervuld zullen worden. We willen alle mensen op aarde en alle regeringen ervan bewust maken, hen laten analyseren en nadenken over wat de situatie van onze planeet is op dit moment. Laten we beginnen bij de herinnering aan het paradijs dat het Amerikaanse continent 500 jaar geleden was. Maagdelijke bossen, gebieden met prachtige dieren, gebieden met een onvoorstelbare variëteit aan kleurrijke vogels die in vrijheid rondvlogen. Zij verschaften aan een ieder voedsel. Er was een overvloed aan zuiver water, en de mensen leefden volgens hun eigen tradities. Zij beschermden hun eigen cultuur en onderhielden de schoonheid van Moeder Aarde. Onze voorvaders werden meer dan 100 jaar oud, vrij van virussen en ziekten. Zij waren vol respect voor de wetten van onze Schepper en gehoorzaamden daaraan.

Laten we nu eens kijken naar onze huidige tijd. We genieten van de technologische vooruitgang, uitvindingen maken het leven van alledag gemakkelijker voor ons. We maken er allemaal gebruik van, maar de negatieve kant ervan is dat we onze bossen vernietigen, en bijdragen aan de vervuiling van onze planeet. Rivieren drogen uit, en het water wordt meer en meer vervuild. Onze gewassen worden besmet met ziekten, terwijl ziekten ook onze dieren doden. We worden bedreigd door besmettelijke ziektes en niet te genezen kwalen die in het verleden onbekend waren. Ongemeen schadelijk is het gebruik van chemicaliën, van bestrijdingsmiddelen, en van genetisch gemanipuleerde zaden. En het ergste dat gebeurt in onze tijd is het uitvoeren van kernproeven, het testen van atoombommen en een groot deel van het oorlogstuig. De oorlog op zich is een steriliserende en dodende factor voor de planeet Aarde en tast iedere vorm van leven aan. Veel mensen zijn dakloos, kinderen bedelen op straat, en anderen komen in de prostitutie terecht. Roofdieren rukken op. Overleden mensen worden dagelijks op straat aangetroffen, ontvoeringen, afpersing, schietpartijen op school, ouders die hun kinderen doden, kinderen die kinderen doden, ouders die hun eigen kinderen verkrachten. Dit alles is een direct gevolg van de vervuiling. Er is geen respect, geen respect voor het leven. Autoriteiten zijn omkoopbaar, en het justitiële apparaat is corrupt.

Laten we nu eens naar de toekomst kijken. Wij, de traditionele Maya ouderen en al de inheemse mensen op de wereld, denken na over de toekomst. We denken niet alleen maar voor vandaag, het heden, maar we denken ook voor morgen, voor onze kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. We zien dat er een donkere schaduw opdoemt, een schaduw die een heleboel kwaad zal aanrichten. Het is de grote vervuiling. Dit alles is een gevolg van wat de mens veroorzaakt heeft. We graven ons eigen graf. Oorlogen worden gevoerd in andere landen, en men doet het voorkomen dat het ter wille van de vrijheid is, maar het resultaat is nog meer slavernij. Men zegt dat het nieuwe ontwikkelingen in gang zal zetten, maar het resultaat is meer honger in de onderontwikkelde landen. Als we op deze manier doorgaan, dan zal er een tijd komen dat er geen soldaten meer voor handen zijn om de bataljons te vormen. The Maya National Council of Elders van Guatemala vraagt aan alle landen van de wereld, aan hun regeringen en bestuurders, om aan de vervuiling een halt toe te roepen en aan grote en kleine ondernemingen te vragen alternatieve technologieën te ontwikkelen. We willen op geen enkele wijze een volgende oorlog, nog meer doden, nog meer nucleaire proeven, nog meer chemicaliën, want het opwarmen van onze planeet is niet te dragen voor Moeder Aarde. Als we ons gedrag op enig moment niet zullen veranderen, dan zal ze terug slaan met als gevolg dat miljoenen levens verloren zullen gaan.

Onze Schepper schiep ons hier, op het oppervlak van de aarde, om hem te eren en te aanbidden, om elkaar lief te hebben en met respect elkaar te behandelen. We zijn allemaal gelijkwaardig, we zijn als bloemen op deze aarde, van verschillend formaat, van verschillende kleuren, met verschillende liederen, levend in verschillende sferen, maar we zien allemaal op tegen onze Schepper, we eren hem met verschillende dansen, met verschillende muziek, met verschillende ceremonies. Allemaal smeken we tot hem, wij zijn immers zijn kinderen, hij is de Schepper van alles dat bestaat, van alles dat we kunnen zien, en van alles dat voorbij het vermogen van onze zintuigen ligt. Hij heeft ons het leven gegeven met de intelligentie om het juiste te doen. Broeders en Zusters die alle kleuren verenigen, die hun handen gespreid zullen houden over de aarde op 22 mei 2007, laten we nadenken, laten we ieder op onze eigen manier mediteren, in onze eigen taal, in overeenstemming met onze eigen cultuur of religie, omdat er maar één zon is die op ons schijnt zonder onderscheid, omdat er maar één soort lucht is die we inademen en die ons leven geeft, omdat er maar één soort water is dat we drinken waaruit het bloed in onze aderen ontstaat en dat leven geeft aan Moeder Aarde. Zij voedt ons, zij omarmt ons. Broeders en Zusters van alle kleuren, samen verenigd in overpeinzing om aan bestuurders, politici, en zakenmensen, kortom aan mensen die over macht beschikken, duidelijk te maken, dat er geen oorlogen meer mogen zijn, geen smerige bommen, geen dood en verderf. Met zijn allen kunnen we het verschil maken.”

Op 22 mei is het 5 Ajpu, de dag van Grootvader Zon, hij schijnt op ons in gelijke mate, hij kent geen onderscheid, hij dwaalt niet af van zijn pad, hij loopt niet vóór of achter. Hij geeft ons warmte, hij geeft ons leven. Eén zon, één soort lucht om te ademen, één soort water om te drinken, één Moeder Aarde. Op 22 mei is het de dag van Grootvader Zon, van Grootmoeder Maan.

De Mayavoorspellingen zeggen: “Sta op, laat iedereen opstaan, geen enkele groep zal worden achtergelaten, tezamen zullen we opnieuw de plaats zien vanwaar we ooit zijn gekomen”.

Alejandro Cirilo Perez Oxlaj – Wandering Wolf (Zwervende Wolf)
Grand Elder of the National Council of Elders Mayas,
Xincas and Garifunas of Guatemala.