zaterdag 9 juni 2007

Boodschap van Amma Bhagavan voor “De Dag van de Relaties” 2007

Indien mensen de kunst zouden leren, om elkaar zonder oordeel te ervaren, dan zou een groot aantal gezinnen intact blijven. Het is ook zo, dat als gezinnen uit elkaar vallen dit bijdraagt aan het uiteen vallen van de maatschappij zelf. Uit elkaar gaan is vaak de gemakkelijkste optie, maar zeker geen ideale oplossing. We moeten onze uiterste best doen om gezinnen bij elkaar te houden, wat inhoud dat mensen de kunst moeten leren om elkaar zonder oordeel te ervaren, en vreugde te beleven aan hun relatie. Als gezinnen uit elkaar vallen, dan heeft dat een vernietigende uitwerking op het individu, omdat hij of zij de liefde van de moeder, of de aandacht van de vader zal missen, maar ook de zorg en de veiligheid die het gezin kan bieden.

Als eenzaamheid en pijn ondragelijk worden, zoeken mensen ongezonde en verloederende vormen om aan hun ellende te ontsnappen. Zo iemand zal er uiteindelijk toe bijdragen dat de maatschappij zelf uit elkaar valt.

Als, aan de andere kant, je de kunst leert om elkaar zonder oordeel te ervaren, hoe verschillend de ander is ten opzichte van jouw verwachtingen, dan zal dit voedend werken op je relatie en deze zal opwindend voor je worden. De ander zonder oordeel ervaren zal je ook leren om jezelf oordeelloos te aanvaarden en dit zal zich uiteindelijk uitstrekken tot het leven zelf.

Ieder argeloos ervaren is bliss, gelukzaligheid.

Geen opmerkingen: